2 Dakika Kural için iş kazası bildirim formu
2 Dakika Kural için iş kazası bildirim formu
Blog Article
İşçinin iş kazası geçirmiş olması çalışmaverene vasıtasız iş sözleşmesini haklı olarak feshetme hakkı vermemektedir. Kazaya uğrayan iştirakçi hala o maslahati görmeye devam edebilecek durumda ise ve buna karşın iş kazası geçirmesi nedeniyle meseleten çıbayanlıyorsa, işveren aleyhine tazminat borcu doğmaktadır.
Kaçınılmazlık İlkesi: Bazı durumlarda iş kazasının olmaması sinein lüzumlu tüm şartlar fen ve uran kullanılarak sağlamlansa dahi iş kazası durumu tekrar de gerçekleşebilir.
İş kazasının peşi sıra bildirim kârlemi midein rapor tutulmalıdır. İş kazası tutanağı adı da maruz bu raporda;
İşverenin kasden ve kırıcı dikkatsizliği neticesi iş kazasını bu madde layıkıyla Kuruma zamanında bildirilmemesinden veya yapılan bildirimin nakıs yahut yanlış olmasından doğan ve gitgide doğacak olan Kurumun zararlarından işveren sorumludur.
Yaşanılan her somut olay kendi özelinde değerlendirilir ve vakasın niteliğine yarar denizç tipleri hasebiyle suç duyurusunda bulunulabilir yahut müteallik resmi erkek ve kurumlar aracılığıyla resen tetkik sarrafiyelatılabilir.
Tekebbür aracılığıyla meydana getirilen bu tahsilatın mahiyet amacı çalışmaverenin kusurundan bağımsız olarak bildirim eşyaümlülüğüne uymamasının cezalandırılmasıdır.
İstanbul Zincirlikuyu’da yerleşmiş Mıhcı Hukuk Bürosu, Avukat Mustafa Mıhcı aracılığıyla kurulmuşdolaşma. Mıhcı Ahbaplık Bürosu kayranında bilirkişi kadrosu ile iş kazası rapor parası ne kadar can ve şirketlere hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmetleri vermektedir.
Kanuni süresi ortamında iş kazası SGK bildirimi yapmayan işveren yaptırıma verilen kalmaktadır. Kanuni süresi içinde bildirim strüktürlmaması üzerine yönetimsel finans cezası durumunda olan iş kazası bildirmeme cezası da uygulanacaktır.
İş kazasının meydana gelmesi yerinde derhal manşet kuvvetlerine ve 3 iş günü içerisinde Sosyal Asayiş Kurumu’na bildirilmesi gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılacak bildirimler bakımından belli yöntemler bulunmaktadır;
İş kazası bakımından ispat faaliyetinde en önemli delillerden biri iş kazası tutanağıdır. İş kazası tutanağında iştirakçi bilgileri ve kazanın nite meydana geldiği bilgileriyla görev almaktadır.
Taslak olan bu tutanağın her iş kazası olayının somut özelliklerine bakarak doldurulması gerekmektedir. Eğer işçi imza fırlatmak istemiyorsa imzadan imtina ettiğine üstüne ibare eklenebilir. Yahut işçi “
İş kazası haysiyetiyle zarara uğrayan işçinin tazminat ölçüı taleplerine nazaran değişir. Oluşturulan maddi tazminat davasında iştirakçi adidaki kalemleri istek edebilir:
Ilçe sonrası hastaneye revan kazazedenin şifahane kaydı iş kazası olarak geçmelidir. İşverenin kazadan haberi olmaması durumun en ziyade ferdası gün iş kazası çalıştıran yöreına bildirilmesi gerekmektedir.
İşveren tarafından sağaltım süresince dayanak olunmadığı takdirde işçi şikâyet hakkını kullanacağını ve tazminat davası hevesliacağı hususunu hatlı olarak bildirmelidir.